Hovorčovický kouzelný les 2013

úderem dvanácte vylezlo sluníčko a začalo pálit, jakoby se snažilo dohnat celý poslední týden.

A zároveň vytáhlo ven i děti s rodiči. První se začali scházet již půl hodiny před startem a úderem druhé měl „vítací tým“ plné ruce práce, aby děti nevystartovaly na lov strašidel najednou. Nakonec sluníčko přilákalo na start spolu s doprovodem víc jak sedmdesát převážně malých špuntů.

Po třech hodinách plnění různých úkolů, od poznávání lesních zvířátek až po střelbu lukem, bylo najednou v lese po všem. Poslední „hlídka“ zamávala poslednímu strašidlu a vydala se na konečné stanoviště, odkud již voněly buřty a tatínkům i něco jiného. Navlhlé a poloudušené postavičky, které byly na začátku strašidly, se začaly trousit na denní světlo a málokdo by v nich ještě poznal ježibabu, mumii, hejkala, indiána a loupežníka. Jen vodník se tvářil nadmíru spokojeně.

A co děti? Každý účastník dostal diplom, čokoládovou medaili, špekáček, malinovky, co hrdlo ráčí, a volný prostor k vyblbnutí, o doprovodu nemluvě neboť i pro něj jsme připravili lehké občerstvení s hvězdičkou a dobroty co napekli naše maminky.

K počasí bychom už dodali jen, že v neděli, úderem jedenácté, když se naložilo poslední auto a uklidil poslední pytel odpadků, spustil svatý Petr své celotýdenní dešťové představení s nízkými teplotami.

Závěrem bychom rádi za celé sdružení poděkovali obci za organizační podporu a za poskytnutí všech nezbytných povolení. Poděkování také směřuje zejména fotbalistům, členům SKK Hovorčovice, za aktivní pomoc při přípravě a zajištění celé akce, jak poskytnutím zázemí, tak i plochy pro závěrečný „dojezd“.

A úplným závěrem? Za sdružení Felix Liberi děkujeme všem organizátorům, sympatizantům i zúčastněným a doufáme, že se v příštím roce u Hovorčovického kouzelného lesa znovu v hojném počtu sejdeme.

Strašidla a pohádkové postavy, které jste mohli potkat v lese.

Fotogalerie kouzelnélného lesa 2013