Hovorčovický Starostenský guláš 2018

Spolek FELIX LIBERI ve spolupráci s oddílem Vodních skautů "Pátý oceán" a obcí Hovorčovice Vás srdečně zve na:

3. Ročník Hovorčovický Starostenský guláš

Letos na téma "vepřové"

Akce se koná 13.10.2018 v Hovorčovickém parku od 9:00 hod. pro soutěžící od 14:30 hod. pro veřejnost

Účastníci se mohou přihlásit emailem na adresu info@felixliberi.cz nejpozději do 7.10.2018, kdy bude provedena uzávěrka. Z prostorových důvodů je stanoven maximální počet účastníků soutěže (týmů) na 15, s tím že o účasti bude rozhodovat datum přihlášení a přednostně budou vybrány spolky a občané z obce Hovorčovice.

Jídlo a pití po celou dobu konání akce bude zajištěno.

Pravidla soutěže: 

Akce se koná 13.10.2018 v Hovorčovickém parku u Vitalu od 9:00hod.

Do soutěže se mohou přihlásit týmy nebo jednotlivci.

Soutěžící se mohou přihlásit emailem na adresu info@felixliberi.cz nejpozději do 7.10.2018, kdy bude
provedena uzávěrka. Z prostorových důvodů byl stanoven maximální počet účastníků soutěže (týmů) na 15, s tím že o účasti bude rozhodovat datum přihlášení a přednostně budou vybrány spolky a občané z obce Hovorčovice.

Soutěžící si zajistí:
Syrové vepřové maso pro min. počet 30ks porcí (1 porce = min. 2 dcl + 2 kousky masa)
(cibule a maso se krájí na místě po kontrole pořadatelů)
Kotlík na vaření na otevřeném ohni
vlastní ingredience k vaření
kuchyňské pomůcky (vařečka, prkénko, nůž, malá naběračka)
označení týmu
originální oděv (není povinné, ale vítáno)
motivační prostředky = úplatky pro ochutnávače jsou povoleny
(doporučujeme přístřešek pro špatné počasí)
 

Pořadatel zajistí:
ohniště a dřevo na topení
vodu na vaření
chléb jako přílohu
misky a příbory na ochutnávku
talíře
zdravotní pomoc


Systém průběhu akce:

1.     Zahájení vaření bude nejdříve v 9:00 hod. Ochutnávka uvařených gulášů začíná ve 14.30 hodin (každý soutěžící sám zváží, jak dlouhou dobu potřebuje na přípravu guláše podle své receptury). Výsledky soutěže určuje odborná porota, která bude hodnotit  barvu, hustotu, celkový vzhled i prezentaci guláše. Pro odbornou porotu zajistí každý účastník prezentační porci, která musí být  připravena na 14:00 hod. Vzhled této porce (nazdobení a jak je guláš servírován atp.) bude součástí hodnocení. Guláše budou servírovány na jednotném talíři, který zajistí pořadatel.

2.     Soutěž o nejlepší vzhled stánku bude hodnocena odbornou porotou.

3.     Divácká anketa o nejlepší  guláš. V té budou hlasovat návštěvníci akce hlasovacími lístky, které obdrží od pořadatelů průběhu odpoledne. Vyhrává kuchařský tým s největším počtem hlasů.